B O N G O E S

You are here: Home > Om Bongoes

Om Bongoes

Kordegn Hansen, - lærer ved Nibe Skole startede Nibe FDF orkester op, hvor de første håbefulde Nibe musikere skulle lære deres første noder.

Et af de første orkestre i byen var The Bobbies. Birger var med til at grundlægge dette band i 1960, og har således allerede selv i 2000 kunnet fejre 40 år "på vejen". The Bobbies bestod, foruden Birger på trompet, også af "Lille Carl" Svensson (2 meter), på saxofon, Paul Dausel på guitar, og Jørgen "WC" Vestergård Christiansen på piano, og Knud Erik Jensen på trommer. The Bobbies kunne dog ikke holde sammen pga. uddannelse, og derefter entrede Birger så The Bongoes.
Andre orkestre i byen på dette tidspunkt var The Five Katonians, El Cubana, og The Five Toledos.
The Bongoes hed fra starten i 1962, og de første år af dets levetid, - Bongo Boys.
I 1964 kom Birger ind i orkestret, og nu hed det The Bongoes.
Birger har i alle årtier været drivkraften / generatoren / katalysatoren i Bongoes. Det var ham der arrangerede musikken, skrev akkorder ned, og når guitarerne skulle stemmes, var det Birger der bad om ro, så han kunne høre "stemningstoner". (Det var lang tid før stemme- maskinerne kom til).
Birger har gennem alle årene været den røde tråd i Bongoes, - Orkestrets "kapelmester", - Bongoes` egen "Sir Duke", og er den person der ubetinget har været med længst i bandet, - 40 år.
Bongoes har igennem alle årene formået at tilpasse musikstilen efter tidernes skiften, og det har selvfølgelig givet nogle udskiftninger.
Uffe startede sin karriere i Bongoes på Bøsbro Kro den 16. november 1970, og starten var på trommer. Han afløste Preben Mikkelsen, der således kun fik 8 år i orkestret. Uffe er med sine 30 år den person der har været med næstlængst.
I 1974 stoppede Hugo Michelsen p.g.a. studier, og her gik Birger på bassen. Hugo var med fra slutningen af tresserne.
I 1976 stoppede Peter Holm efter 14 år i orkestret, og Aksel Jensen stoppede i 1978 efter 16 år i orkestret. Så bortset fra at Birger (som den eneste der har været med over alle 5 årtier) er "still going strong", er det i dag, mellem 25 og 35 år siden at den sidste 60'er Bongoes dreng forlod orkestret.

 

nach oben